İrgeler Soğuk Hava Deposu Açılışı

22 Ekim 2018by lansy

Tarım ve Orman Bakanlığı ‘ ndan %50 hibe ile projelendirme ve danışmanlığını yaptığımız İrgeler Soğuk Hava Deposu Açılışını gerçekleştirdik.

Törene Kaymakam Şükrü Görücü, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Belediye Başkanı Alper Taban, Başsavcı Zekeriya İnanç, AK Parti Bursa eski Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Ekren, Müftü Kazım Güzel, İTSO Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, muhtarlar, çiftçiler ile kalabalık davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açış konuşmasını yapan İrgeler Tarım Ürünleri Ltd. Şti. Sahibi İlker İrge, “İlçemizde tarımsal üretimin özellikle meyveciliğin ilçe ekonomisine katkısı yadsınamaz ölçüdedir. Üretim miktarı ve tarımsal ürünlerin pazarlama kabiliyetini arttırmak amacıyla Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi kaynakları kullanılarak özellikle Meyvecilik, Sebzecilik ve Hayvancılık konularında projeler uygulanmış ve sağlıklı sonuçlar alınmıştır. İrgeler Fidancılık 1950’li yıllarda başlamış olup üçüncü nesil meyve fidancılığı olarak üretim yapmaktayız.

İnegöllümüzdeki fidan üretici firmaları ile birlikte Ülkemizin fidan üretiminin %65 ini üretmekte olmamız hasebiyle İlçemizi Ülkemiz ve yurtdışında hem ekonomik anlamda hem tanıtım anlamında katkılarımız olmuştur, olmaya devam edecektir. İlçemizde 297 bin dekar alanda tarımsal üretim gerçekleştirilmekte, bu alanın yaklaşık 107 bin dekarında meyve üretimi yapılmaktadır. İlçemiz meyve üretim miktarı toplamda 250 bin ton civarındadır. Ancak ilçemizde, üretilen bu ürünlerin depolanmasına yönelik soğuk hava deposu 12 adet ve toplam kurulu kapasite 20 bin tondur. Rakamlara bakıldığında ilçemiz üretim miktarına ilişkin ihtiyacın mevcut tesislerle karşılanamadığı görülmektedir. “

“İlçemiz üreticilerinin depolama ihtiyacına bir nebze de olsa katkıda bulunmak ve ürünlerini sağlıklı olarak muhafaza etmek amacıyla şirketimiz bu yatırımın yapılmasına karar vermiş ve Tarım ve Orman Bakanlığının katkılarıyla 4000 tonluk tesisimiz tamamlanmıştır.  Tesisimiz faaliyeti ile ilçemizde kapasite 24 bin tona ulaşacak ancak ilçemiz ihtiyacının karşılanması amacıyla yeni yatırımlara ihtiyaç devam edecektir. Bakanlık katkılarıyla tamamlanan tesisimiz yatırımcılara örnek olacak ve temennimizdir ki yeni yatırımların da önünü açacaktır. Program konusunda tecrübe sahibi olan bakanlık personeli yanı sıra, ortaklarımızın yatırım kararlılığı, tarımsal sanayiyi destekleme konusundaki kararlı siyasi irade ve tabi ki mülki idare ve diğer kamu kurum kuruluşlarının çabası ve yayım çalışmaları ile ülkemiz tarımsal sanayisine bu güzel örnekte olduğu gibi bundan sonra da yeni tesisler kazandırılacaktır. Bu tesisin, üreticilerimize ve ilçemiz tarımına katkı sağlaması dileklerimle hayırlı olmasını temenni eder saygılar sunarım.”

LANSY GROUPBize Ulaşın
Ahmet Yesevi Mah. Sanayi Cad. No:521/16 (Mudanya Yolu, Balat Girişi, Berk Platin İş Merkezi ) Nilüfer / BURSA
LANSY GROUPSosyal Medya
Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek yeniliklerimizi görebilirsiniz
LANSY GROUPBize Ulaşın
Ahmet Yesevi Mah. Sanayi Cad. No:521/16 (Mudanya Yolu, Balat Girişi, Berk Platin İş Merkezi ) Nilüfer / BURSA
LANSY GROUPKurumsal
LANSY GROUPSosyal Medya

Lansy Mühendislik ve Danışmanlık © 2020

Lansy Mühendislik ve Danışmanlık © 2020